Vinterdäck Nyheter - vinterdäck nya däckregler i Tyskland

Vinterdäck blir obligatoriska i Tyskland
Från och med veckoslutet fjärde december, är det lag på att ha vinterdäck även i Tyskland. Bilister i Tyskland måste nu, enl. nya däckregler, använda vinterdäck vid vinterväglag. Har man inte vinterdäck på kan det bli dyrt om polisen stoppar dig. Ändringarna i däckreglerna kan kosta mellan 40 och 80 Euro i böter om man kör på hala vägar med sommardäck. Lagen gäller också utländska bilar!
Försäkringsbolagen i Tyskland gillar lagändring eftersom det kommer att bli lättare att avgöra vem som är skyldig till en krock. Lagändringen har lett till att försäljningen av vinterdäck och allvädersdäck har skjutit i höjden, flera däckverkstäder och service verkstäder för vinterdäck på många platser även däck handel på internet har nästan slutsålda på alla vinterdäck.

dåliga vinterdäck foto SR
Vinterdäck - böter i Sverige
Från och med förste december är det lag på att ha vinterdäck i Sverige vid vinterväglag. Använder du fortfarande sommerdäck kan det bli dyrt om polisen stoppar dig, då blir det böter. Det kan kosta 1200 kronor om du har dåliga vinterdäck som har ett mönsterdjub under 3 millimeter.


Flera vinterdäck nyheter
Lastbilar behöver inte ha vinterdäck
Årets bil 2011
Vinterkaos dyrare bilförsäkring
Inga vinterdäck för polisbilar

Video Trafikproblem